Punctuation – Multiple Choice Questions with Answers

Choose the most suitable answer that identifies correct punctuation mark in the sentence.

Q 1. Select the correctly punctuated sentence.

a) The journalist wrote that, “the movie was based on the real fact.”
b) The journalist wrote that the movie was based on the real fact.
c) The journalist wrote that, ‘the movie was based on the real fact.’

Answer - b

Q 2. Select the correctly punctuated sentence.

a) John’s father is a bank manager.
b) John father is a bank manager.
c) John’s father, is a bank manager.

Answer – a

Q 3. Select the correctly punctuated sentence.

a) Miami Beach, Disney World, Universal Studio make a wonderful place to visit.
b) Miami Beach; Disney World, Universal Studio make a wonderful place to visit.
c) Miami Beach, Disney World and Universal Studio make a wonderful place to visit.

Answer - c

Q 4. Select the correctly punctuated sentence.

a) Some people like to get up early in the morning; others would not like to do so.
b) Some people, like to get up early in the morning; others would not like to do so.
c) Some people like, to get up early in the morning, others would not like to do so.

Answer - a
Q 5. Select the correctly punctuated sentence.

a) She loves to eat ‘ice-cream chocolates sweets and chips’.
b) She loves to eat ice-cream, chocolate’s, sweet’s and chip’s.
c) She loves to eat ice-cream, chocolates, sweets and chips.

Answer - c

Q 6. Select the correctly punctuated sentence.

a) I can’t see Henry’s bike it must be in the garage.
b) I can’t see Henry’s bike; it must be in the garage.
c) I can’t see Henry’s bike, it must be in the garage.

Answer - b

Q 7. Select the correctly punctuated sentence.

a) I have already watched the movie, that you wanted to see.  
b) I have already watched the movie, that you wanted, to see.  
c) I have already watched the movie that you wanted to see.  

Answer - c

Q 8. Select the correctly punctuated sentence.

a) Will your brother drive us to the mall or shall we take a cab?
b) Will your brother drive us to the mall or shall we take a cab!
c) Will your brother drive us to the mall or, shall we take a cab?

Answer - a

Q 9. Select the correctly punctuated sentence.

a) What, You still haven’t submitted your assignment?
b) What! You still haven t submitted your assignment?
c) What? You still haven’t submitted your assignment?

Answer - c

Q 10. Select the correctly punctuated sentence.

a) Yes; I like to have, some more muffins.
b) Yes, I like to have some more muffins.
c) Yes I like to have some more muffins.

Answer - b

Related Topics: 


No comments :

Post a Comment

English Grammar