Metaphor – Multiple Choice Questions and Answers

Choose the most suitable answer that identifies the metaphor in the sentence.

Q 1. John is a sheep, he never takes any decision.

a) John is a slow learner.
b) John is a follower, not a leader
c) John is dumb.

Answer - b

Q 2. Olivia is a real couch potato.

a) Olivia is lazy
b) Olivia is introvert
c) Olivia is  foolish

Answer - a

Q 3. It seems that tom’s home was prison.

a) Tom’s home has lots of fences
b) Tom’s home is locked
c) Tom was forced to stay at home

Answer - c

Q 4. Max was feeling blue after her cat was hit by a car.

a) Max was amazed
b) Max wore a blue dress
c) Max was sad

Answer – c

Q 5. My grandfather is a rock, he always keeps his promises.

a) My grandfather is strict
b) My grandfather is reliable
c) My grandfather is orthodox

Answer – b

Q 6. James is a real pig when he eats.

a) James is a greedy person
b) James is a very annoying person
c) James is very poor

Answer – a

Q 7. Jessica is the apple of her father’s eye.

a) Jessica always demands apple
b) Jessica’s father called her apple
c) Jessica is loved by her father

Answer - c

Q 8. India is a melting pot.

a) India is place where different people, styles and culture are mixed together
b) India has a hot and humid climate
c) India is underdeveloped country

Answer – a

Q 9. Daisy’s bother is a rug rat.

a) Daisy’s brother is very naughty
b) Daisy’s brother is a little boy
c) Daisy’s brother kept a rat

Answer – b

Q 10. George head was spinning with ideas.

a) George was searching for new ideas
b) George was dreaming
c) George had a lot of ideas happening at once

Answer - c

Related Topics:


2 comments :

  1. Nicely presented information in this post, I prefer to read this kind of stuff. The quality of content is fine and the conclusion is good. Thanks for the post.
    English Classes Miami

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi,

      Ramachandran Gopalan thanks for your valuable comment which leads to an motivation for a blogger to produce more informative content which helps people. And I always wait for such positive comments which help me in boosting myself to write a blog.

      Delete

English Grammar