Suffixes - Multiple Choice Questions Or Quiz Or Test

Choose the most suitable suffix.

Q 1. Which of the following is the suffix of ‘Wind’?

a) Ful
b) Able
c) Y

Answer - c

Q 2. Which of the following is the suffix of ‘Spoon’?

a) Y
b) Ful
c) Let

Answer - b

Q 3. Which of the following is the suffix of ‘Crude’?

a) Ness
b) Ful
c) Y

Answer - a

Q 4. Which of the following is the suffix of ‘Enjoy’?

a) Ful
b) Ness
c) Able

Answer – c

Q 5. Which of the following is the suffix of ‘Suit’?

a) Ary
b) Able
c) Ness

Answer - b

Q 6. Which of the following is the suffix of ‘Book’?

a) Let
b) Ledge
c) Able

Answer - a

Q 7. Which of the following is the suffix of ‘Polite’?

a) Able
b) Ness
c) Ly

Answer - b

Q 8. Which of the following is the suffix of ‘Agree’?

a) Ful
b) Ness
c) Able

Answer - c

Q 9. Which of the following is the suffix of ‘Excite’?

a) Ment
b) Ful
c) Ness

Answer - a

Q 10. Which of the following is the suffix of ‘Imagine’?
a) Ly
b) Ary
c) Able

Answer - b

Related Topic -

Homophones - Multiple Choice Questions or Quiz or Test

Choose the most suitable answer that identifies the homophones in the sentence.

Q 1. India ________the cricket match by 26 runs.

a) One
b) Won

Answer – b

Q 2. The fisherman ________ a big fish.

a) Court
b) Caught

Answer – b

Q 3. The doctor took blood from my _____.

a) Vein
b) Vain

Answer - a

Q 4. It was good to be back in _______.

a) Sink
b) Sync

Answer – b

Q 5. She ________after standing for two hours in a queue.

a) Fainted
b) Feinted

Answer - a

Q 6. He is the ______owner of the departmental store.

a) Sole
b) Soul

Answer - a

Q 7. The ________ is little cold.

a) Whether
b) Weather

Answer - b

Q 8. He is the ______ to the throne.

a) Heir
b) Hair

Answer - a

Q 9. They have booked a luxury ______near the beach.

a) Suit
b) Suite

Answer- b

Q 10. The boy ______a ball at me.

a) Through
b) Threw

Answer - b

Related Topic - Homophones and Homonyms Difference

Antecedents - Multiple Choice Questions Or Quiz Or Test

Choose the most suitable answer that identifies the antecedents in the sentence.

Q 1. I take my dog to the park, but he keeps barking at others.

a) I take
b) Park
c) My dog
d) At others

Answer - C

Q 2.  I like a man with a beard.

a) I like
b) A man
c) With
d) A beard

Answer - B

Q 3. My neighbour is a nice person and he works in the Bank.

a) My neighbor
b) Nice person
c) He work
d) Bank

Answer - A

Q 4. When you see my manager, please inform him that I will be coming late to the office.

a) You
b) My Manager
c) Inform
d) Office

Answer – B

Q 5. Suzan needs to understand that she must collect facts, not opinion.

a) Suzan
b) Understand
c) Facts
d) Opinion

Answer - A

Q 6. My mother likes pastries and she ordered pastries for everyone.

a) My mother
b) Pastries
c) Everyone
d) None of the above

Answer - A

Q 7. John played basketball in the ground and all the children have gathered there.

a) John
b) Basketball
c) In the ground
d) Children

Answer - C

Q 8. The cat ate the fish and immediately it died.

a) Cat
b) Fish
c) It
d) None of the above

Answer- A

Q 9. Marry called to say she will arrive at 10.00 o’clock.

a) Marry
b) She
c) Arrive
d) At

Answer - A

Q 10. When Sam sprained his neck, the Coach replaced him with Harry.

a) Sam
b) Coach
c) Harry
d) None of the above

Answer - A

Q 11. Sherry put her bag on the table.

a) Sherry
b) Bag
c) The
d) Table

Answer - A

Related Topic : What are Antecedents with Examples.

Appositives - Multiple Choice Questions or Quiz or Test

Choose the most suitable answer that identifies the appositive in the sentence.

Q 1.  My brother Erik has planned to go Mauritius next month.

a) Erik
b) My brother
c) My brother Erik
d) None of the above

Answer - A

Q 2. The bird, a parrot, was imitating my words.

a) The bird
b) A parrot
c) The bird a parrot
d) None of the above

Answer - B

Q 3. I really like my uncle’s dog Ginger.

a) I really like
b) My uncle’s dog
c) Ginger
d) All of the above

Answer - C

Q 4. Mr. Samuel, the English professor at my college, carries an umbrella every day.

a) Mr. Samuel
b) The English professor at my college
c) An umbrella
d) Every day

Answer - B

Q 5. Jenny’s dog Oscar is a Labrador.

a) Jenny’s dog
b) Oscar
c) Labrador
d) All of the above

Answer – B

Q 6. Little Angel, a large toy store is located near my house.

a) Little Angel
b) My house
c) A large toy store
d) Located

Answer – C

Q 7. Tom and Rose, Tom’s wife, are business partners.

a) Business partners
b) Tom and Rose
c) Tom’s wife
d) None of the above

Answer - C

Q 8. My cousins Sara and Sanya are identical twins.

a) My cousins
b) Sara and Sanya
c) Identical
d) Twins

Answer - B

Q 9. I really like my grey Apache, a bike.

a) I
b) Like
c) Grey
d) A bike

Answer - D

Q 10. The insect, a cockroach, is crawling across the dining table.

a) The insect
b) A cockroach
c) Crawling
d) Dining table

Answer – B

Related Topics : What is an Appositive?
                             What are Appositives with Examples

Analogies - Multiple Choice Questions or Quiz or Test

Choose the most suitable answer that identifies the analogy in the sentence.

Q 1. ‘Examination’ is related to ‘Success’ in the same way ‘Match’ is related to ______?

a) Stadium
b) Audience
c) Victory
d) Players

Answer – Victory

Q 2. ‘Moon’ is related to ‘Satellite’ in the same way ‘Earth’ is related to _______?

a) Solar System
b) Planet
c) Sun
d) Water

Answer - Planet

Q 3. ‘Flora’ is related to ‘Plants’ in the same way ‘Fauna’ is related to _______?

a) Environment
b) Trees
c) Weather
d) Animals

Answer – Animals

Q 4. ‘Lungs’ is related to ‘Oxygen’ in the same way ‘Heart’ is related to ______?

a) Respiration
b) Blood
c) Body
d) Breathing

Answer – Blood

Q 5.  ‘Barometer’ is related to ‘Pressure’ in the same way ‘Thermometer’ is related to _______?

a) Temperature
b) Heat
c) Climate
d) Mercury

Answer – Temperature

Q 6. ‘Optimistic’ is related to ‘Cheerful’ in the same way ‘Pessimistic’ is related to _______?

a) Helpful
b) Sad
c) Mean
d) Alone

Answer – Depressing

Q 7. ‘Exercise’ is related to ‘Gym’ in the same way ‘Eating’ is related to ________?

a) Fitness
b) Food
c) Dieting
d) Restaurant

Answer – Restaurant

Q 8. ‘Explosion’ is related to ‘Flames’ in the same way ‘Fire’ is related to _________?

a) Ashes
b) Heat
c) Light
d) Smoke

Answer – Ashes

Q 9. ‘Book’ refers to ‘Cover’ in the same way ‘Painting’ refers to ________?

a) Colour
b) Wall
c) Artist
d) Frame

Answer – Frame

Q 10.  ‘Salary’ refers to ‘Employees’ in the same way ‘Interest’ refers to ________?

a) Capital
b) Money lender
c) Profit
d) Rent

Answer – Money lender

Related Topic : What are Analogies?

Antonyms – Multiple Choice Questions & Answers

Choose the most suitable answer that identifies the antonyms in the sentence.

Q 1. What is the antonym for Obligatory?
a) Special
b) Optional
c) Important
d) Oblige

Answer – Optional

Q 2.  What is the antonym for Subtle?

a) Substitute
b) Unsteady
c) Severe
d) Obvious

Answer - Obvious

Q 3. What is the antonym for Proud?

a) Humble
b) Soft
c) Elusive
d) Liberal

Answer – Humble

Q 4. What is the antonym for Subordinate?

a) Colleague
b) Superior
c) Suitable
d) Idealistic

Answer - Superior

Q 5. What is the antonym for Ambiguous?

a) Clear
b) Unimportant
c) Imperfect
d) Arrogant

Answer – Clear

Q 6. What is the antonym for Hebetude?

a) Habit
b) Liveliness
c) Irregular
d) Disrespectful

Answer - Liveliness

Q 7. What is the antonym for Symmetry?

a) Simple
b) Parallel
c) Ornate
d) Unevenness

Answer - Uneveness

Q 8. What is the antonym for Impediment?

a) Freedom
b) Remunerate
c) Appoint
d) Hard

Answer – Freedom

Q 9. What is the antonym for Daunt?

a) Impossible
b) Unequal
c) Comfort
d) Dull

Answer – Comfort

Q 10. What is the antonym for remunerate?

a) Revise
b) Rearrange
c) Suitable
d) Charge

Answer – Charge

Related Topic - Antonym | Types, List & Examples

Synonyms – Multiple Choice Questions or Quiz or Test

Choose the most suitable answer that identifies the synonyms in the sentence.

Q 1. What is the synonym for Novice? 

a) Native
b) Beginner 
c) Early 
d) Occupy 

Answer – Beginner

Q 2.  What is the synonym for Intricate?

a) Complex
b) Suspicious 
c) Introvert 
d) Explore 

Answer - Complex

Q 3. What is the synonym for Frugal?

a) Modify
b) Complicated 
c) Economical 
d) Fragile 

Answer - Economical

Q 4. What is the synonym for Propel?

a) Accentuate
b) Belief 
c) Preach 
d) Drive   

Answer - Drive 

Q 5. What is the synonym for Despicable? 

a) Hateful
b) Honor
c) Generous 
d) Orphan

Answer - Hateful

Q 6. What is the synonym for Congenial?

a) Arrogant 
b) Refuse
c) Compatible 
d) Contract 

Answer - Compatible

Q 7. What is the synonym for Ubiquitous?

a) Strong 
b) Unique 
c) Eternal 
d) Everywhere 

Answer – Everywhere 

Q 8 What is the synonym for Quintessential?

a) Necessary 
b) Quantity 
c) Ideal 
d) Irresistible 

Answer - Ideal

Q 9. What is the synonym for Jaunt?

a) A force
b) A short excursion 
c) A large ring
d) A ladder 

Answer – A short excursion 

Q 10. What is the synonym for Imminent?

a) Excuse
b) Approach 
c) Upcoming
d) Imaginary 

Answer - Upcoming

English Grammar